Hvad vil vi som samfund med et muligt marked af adfærdsdata?
Anmeldelse af Shoshana Zuboffs massive værk “Overvågningskapitalismen”.
God analyse, mindre god bog.
(The Age of Surveillance Capitalism)
Hvad vil vi som samfund med et muligt marked af adfærdsdata?
Anmeldelse af Shoshana Zuboffs massive værk “Overvågningskapitalismen”.
God analyse, mindre god bog.
(The Age of Surveillance Capitalism)
Hvad er min faglige og personlige motivation for at skrive bogen “Når mennesker er medier”?
Der er mange andre gode bøger om emnet, men jeg savner et samlet overblik.
Jeg er gået i gang med at skrive en ny bog. Den hedder foreløbig “Når mennesker er medier” og handler om alle de kommunikationsdiscipliner, hvor virksomheder og organisationer kommunikerer gennem andre. Det kalder man også netværkskommunikation, men det begreb har også udviklet sig de sidste 10 år.
Read MoreDen journalistiske opsamling på kommentarerne på debatindlæg er ikke altid retvisende.
Read MoreClouds, floofers og sploots. Kan du lide af få et boop af en potato?
Hundememe-verdenen et fascinerende onlinesamfund, af tusindvis af mennesker, der aldrig har mødt hinanden, men taler fuldstændig samme sprog.
Vi har fået at vide at vi skal specialisere os, men hvad nu hvis spændvidde er det stærkeste våben? David Epsteins bog argumenterer for at det er bedre at fjumre lidt rundt og blive klogere, end det er at specialisere sig tidligt.
Read MoreEmployee Advocacy lyder som et nyt ord - men vi har været der før. Det har heddet “den kommunikerende organisation”, netværkskommunikation og … blogging!
Read MoreHvad er kontekstkollaps? Det er intet mindre end kernen til de fleste problemer vi ser med ballade på sociale medier.
Read MoreThe bullet effect opstår, når en bruger, der indgår i en konflikt, eller vil skrive et opslag på en virksomheds Facebook-side, gør sig rigtig umage.
Read MoreHvem af de sjove Instagrammers og Youtubers har reel social kapital, og ikke bare en høj volumen af tilfældige følgere. Hvem har brugerne rent faktisk tillid til, og går tilliden den anden vej?
Read MoreKritik og konflikter være det første skridt mod en større krise på sociale medier.
Read MoreUdtrykket stammer fra psykologien, og bruges til at beskrive det, at folk afstemmer deres adfærd efter andre, idet de tror, at andre ved bedre hvordan man skal opføre sig.
Read MoreDeportalisering, eller de-portalization, blev en del af snakken i webverdenen omkring 2006/7.
Read MoreAktivitetsmobiliserende følelser er de, der får os til at reagere online. Klikke, like, dele – måske endda læse.
Read MoreCommunities of practise var et af de udtryk der virkelig bidrog til at forstå hvad der skete med det sociale net for 15-20 år siden. Man kan løseligt oversætte det til praksisfællesskab
Read More